Skip to main content

Tips til jobbjakten!

Tips til jobbjakten!

Oppsøkende aktiviteter, skreddersydde søknader og pågangsmot er veien å gå dersom du skal finne drømmejobben i dagens jobbmarked. Ta med deg Monster sine 10 kjappe tips ut på jobbjakten:

1. Vær på hugget!
Du må være på hugget og vise aktuelle arbeidsgivere at du er den de trenger. Oppsøk bedrifter du kan tenke deg å jobbe i, per telefon eller ved personlig oppmøte (undertegnede fikk jobben i Monster ved å banke på døren).

2. Begrav "janteloven". Markedsfør deg selv
Du skal tror at du er noe og at du har noe å tilby bedriften. Vis at du har de kunnskapene, ferdighetene og personlige egenskapene som kreves. Fortell hvorfor akkurat du har meget gode muligheter for å lykkes i jobben.

3. Bruk nettverket ditt
Bruk ditt nettverk for det det er verdt. Opp mot 60% av alle stillinger utlyses aldri. Mange stillinger besettes via kontakter, men det betyr også at åpne søknader kan være veien å gå få den jobben du vil ha.

4. Skreddersy søknaden til bedriften og stillingen
En jobbannonse er som en kontaktannonse. Les den derfor grundig før du sender inn en søknad. Sørg for å 'svare' på det bedriften ber om i annonsen. Vis at du har forstått hva jobben innebærer og at dette er noe du virkelig er motivert for. Fortell gjerne om hvordan det passer inn med dine karrieremål eller i din karriereplan. (PS. Ikke start hvert avsnitt med 'Jeg', forsøk å få flyt).

5. Vær tålmodig
Drømmejobben lar kanskje vente på seg. Ta en midlertidig eller vikarjobb mens du venter på drømmejobben. Mange bedrifter bruker innleide vikarer som en rekrutteringskanal. Fordelen for både deg som vikar og bedriften er at man får mulighet til å bli kjent med hverandre, før man går inn på en fast ansettelse.

6. Hold deg oppdatert
Bruk aviser og Internett til å holde deg oppdatert om bedrifter og ledige stillinger. Du kan registrere profiler og abonnere på ledige stillinger fra jobbsider som Monster og direkte fra bedrifter du ønsker å jobbe i.

7. Jobbsøking er en jobb
Se på jobbsøkingen som en jobb - jobb effektivt og strukturert.

8. Få venner og kjente til å evaluere CV og søknad
Det er alltid greit å få venner og kjente til å lese gjennom CV og søknad før du sender det inn.

9. Ikke la deg knekke av avslag
Før eller senere opplever alle å få avslag på søknader. Be om tilbakemelding på hvorfor og spør om hvilke kriterier de ansvarlige la mest vekt på i selekteringsprosessen. På denne måten kan du få nyttige innspill til neste søknad.

10. Over 10 000 stillingsutlysninger
Markedet er litt trått, men det finnes over 10 000 stillingsutlysninger på norske nettsider akkurat nå!

Av: Charlotte Evenseth,
Area Manager, Monster Worldwide Scandinavia


Back to top