Skip to main content

Sikt deg inn på de myke verdiene

Sikt deg inn på de myke verdiene

Det kan virke som de fleste stillingsannonser snakker om alle utdannelsene du skal ha, all programvare du skal beherske, etc., men noen ganger dukker det opp formuleringer som viser at det finnes andre, mykere verdier som teller. Kanskje det sier at selskapet er på jakt etter noen som er en god leder, " er en god lagspiller eller ”bare" har en god sans for humor.

Hva arbeidsgivere ser etter er selvfølgelig en kvalifisert person, men også noen som er lett å samarbeide med og som sprer en god stemning på arbeidsplassen.

Seks egenskaper som kan være avgjørende:

Ledelse. Lederegenskaper er avgjørende for lederstillinger, men også viktig for personer som sikter mot en rolle der de på et eller annet vis skal lede andre.

Team- spillere. Arbeidsgivere liker ansatte som kommer bra overens med andre. Uansett hvilke stilling du søker er det vanlig med spørsmål på intervjuet om hvordan du kommer overens med andre, og hva du synes om å arbeide i grupper.

Målrettet og selvstendig. Å utføre sine oppgaver uten å vente på instruksjoner hele tiden er en viktig egenskap. Men det finnes grenser – du kan ikke haste av gårde uten retning og kontroll.

Kommunikasjon. Uansett hvilken jobb det er, er det en ressurs hvis du kan skrive en enkel memo eller e-post, og at du kan uttrykke deg muntlig.

Fleksibilitet / "mange baller i luften." Et kjent konsept ja, men for å kunne håndtere flere oppgaver samtidig er dette likevel en ettertraktet egenskap. I dårlige tider føler arbeidsgivere seg ekstra trygge hvis de vet at de ansatte kan takle uventede arbeidsoppgaver.

Humor. Du trenger ikke være en komiker, det handler snarere om å ha en positiv holdning og evne til å spøke om seg selv.

Det kan være vanskelig å få tak i disse verdiene i en CV, men du kan forsøke å få det frem i ditt søknadsbrev. Intervjuet er den enkleste måten du kan få frem dine ”myke” verdier og egenskaper på. Fortell små historier som illustrerer hvilken person du er. Tenk på ulike prosjekter og situasjoner der du viste dine styrker som lederferdigheter og fortell om dette under intervjuet.

Kilde: yahoo.com


Back to top