Skip to main content

Reparer hull i din CV

Reparer hull i din CV

Mister du ditt gode rykte fordi du har hull i din CV? Det er noen ting du bør vurdere hvis du har en CV hvor det mangler redegjørelse for ulike deler av din karriere.

1. Forklar
De fleste arbeidsgivere sjekker datoer når de ser gjennom en CV. Altfor langt opphold uten noen forklaring vekker mistenksomhet. Men, bare fordi din karrierevei ikke har vært spikret, behøver ikke det bety at du ikke er rett for jobben. Arbeidsgivere vil se en rød tråd, har du ikke det, så forklar hvorfor. At du under denne tiden gjorde andre ting enn å jobbe for å utvikle deg selv og dine ferdigheter til å bli en effektiv medarbeider.

2. Huske
Som regel har vi alle egenskaper og erfaringer en arbeidsgiver ønsker å høre mer om. Mange av oss utelater kanskje denne informasjonen fordi vi tror den er irrelevant for jobben du har søkt. Om du har tatt deg fri for å utvikle egen virksomhet, vært tre måneder på reise eller oppfylt en gammel drøm av noe slag - forklar dette for arbeidsgiver slik at han / hun ser verdien i pausen fra din karriere. Hvilke utfordringer møtte du? Hvordan håndterte du eventuelle vanskeligheter og hva lærte du av dem? Tenk gjennom hva du har oppnådd i løpet av denne tiden. Du kan finne noe som er verdt å ta med i din CV. I stedet for å prøve å skjule et hull i din karriere og late som det ikke eksisterer, kan dette være en inngangsport.

3. Pynt litt på historien
Ikke vær redd for å gi din erfaring / eller fravær fra arbeidet en positiv vinkling – pynt litt på det. Hvis du holdt deg på stranden i flere måneder, har du sikkert lært noe nyttig av det også - som å ta initiativ og arbeide i en gruppe med nye folk. Snu opplevelsen til noe positivt!

4. Demonstrering
Det er ikke noe nytt, men vi sier det igjen. All form for arbeid er nødvendig i din CV, enten du har mottatt betaling for jobben eller ikke. Det trenger ikke alltid å ha noe å gjøre med din valgte karrieren. Har du for eksempel jobbet som frivillig sier dette en hel del om deg som person, og du har hatt opplevelser som kan interessere en potensiell arbeidsgiver.

5. Unngå løgner
Det er en fin linje mellom å gjøre et godt inntrykk og fortelle løgner. Hvis du forsøker å lyve om kvalifikasjoner du har, kan du lett bli avslørt. Hvis du er arbeidstaker og selskapet senere finner ut du oppgav informasjon som ikke var korrekt, vil du ikke bli lenge på arbeidsplassen.

6. Utnytt
Fritiden Arbeidsgiver ønsker å se sine ansatte ha en balanse i livet. De liker å høre at du slapper av i helgene. Dette betyr at du presenterer deg selv på jobb på mandag, uthvilt og klar for ny uke. Men - å snakke om sine interesser på en CV har kun verdi hvis interessene demonstrere aktiviteter som appellerer til en arbeidsgiver. Aktiviteter som viser sosial karakter er gode, men tenk deg om før du skriver om din frimerkesamling og din store interesse for ”train-spotting”

7. Være entusiastisk
Til slutt er det viktig å vise entusiasme og lidenskap. Bruk et språk som viser at du er en livlig og proaktiv person. Setninger som er gode å bruke i en CV. "Jeg ville virkelig likt..." lyder bedre enn "Jeg er klar for ...". "Utfordringer inspirerer meg" bedre enn "Jeg kan håndtere press." Vis at du er lidenskapelig, det vil si at du er engasjert og at du kommer til prestere.

Kilde: Guardian.co.uk


Back to top