Skip to main content

Referanser – velg dine støttespillere med omhu

Referanser – velg dine støttespillere med omhu

Mamma, kjæresten eller bestevennen er verdifulle i mange sammenhenger. Men når det handler om å gi referanser når du søker jobb, skal du henvende deg til noen andre.

Å sjekke referanser pleier å være noe av det siste arbeidsgiveren gjør, og da er bildet av deg allerede ganske klart og positivt. Skulle det i dette tilfelle stå og veie mellom deg og en annen het kandidat, kan referansene avgjøre til din fordel eller ulempe. Det er derfor viktig hvem du velger som referanser, og at du ivaretar kontakten med dem.

Hvem skal du velge?
Gode referanser er din private supporterklubb - de skal kunne løfte frem dine sterke sider og bekrefte det du selv har sagt under intervjuet. De skal helt enkelt selge deg inn hos arbeidsgiveren og gi et godt og heldekkende bilde av hvem du er. Passende personer er eksempelvis en tidligere sjef, og om mulig nåværende sjef, kolleger, medarbeidere du har fungert som sjef for, kunder, lærere og kontakter du har fått gjennom for eksempel organisasjoner og foreninger du har arbeidet i. Har du ikke med en tidligere arbeidsgiver som referanse, vekker det trolig mistenksomhet. Det er ikke sikkert arbeidsgiveren holder seg til din liste, kanskje kontaktes personer du ikke selv har valg ut. Med en god, egen liste over referanser minsker denne risikoen. 

Referansene kan måtte svare på generelle spørsmål om hvilken relasjon dere har, hvor lenge dere har kjent hverandre samt på spørsmål (avhengig av hvilken stilling/posisjon det handler om) som berører dine lederegenskaper, tekniske kvaliteter, kommunikative evner, punktlighet, sterke og svake sider. De kan bli spurt om hvilke situasjoner du håndterer best og verst, hvorfor du sluttet i jobben og din forrige arbeidsgiver kan få spørsmål om han eller hun kunne tenke seg å ansette deg på nytt.

Hvordan skal du ivareta referansene dine?
Til å begynne med skal du forsikre deg om at referansene dine virkelig vil stille opp. Dersom dere ikke har regelmessig kontakt kan det være på tide å fortelle hva du har gjort siden sist dere møttes. Fortell alltid referansene hva slags stilling du søker, og at de kan forvente seg en samtale. De må være forberedte. Et "Eh, Ola, hvem var nå det?" er ingen god start på en samtale. Gjennom å velge ulike referanser for ulike stillingstyper, og gjennom å briefe dem ordentlig på forhånd om hva det handler om, om det for eksempel er noen spesielle ferdigheter du vil de skal fremheve, kan du påvirka dem i "riktig" retning. Rene løgner og overdrevne beskrivelser uten virkelighetsforankring kan på den andre siden ha motsatt effekt...

Hvor mange trenger du?
Ha gjerne en liste på flere mulige referanser du kan veksle mellom. Listen du gir til arbeidsgiveren skal inneholde minst tre navn. 

Om du er nyutdannet - hva gjør du da?
Selv om du ikke har hatt noen lengre ansettelser tidligere finnes det flere personer som kan gi deg referanser, eksempelvis lærere, instruktører på et prosjekt eller en ekstrajobb du har gjennomført, noen du har jobbet med i en forening eller arbeidsgiver fra en sommerjobb.

 


Back to top