Skip to main content

Jobbsøkerstrategier - 5 tips

Jobbsøkerstrategier -  5 tips

Vurderer du å søke ny jobb men vet ikke helt hvordan du skal komme i gang? Føles det som en overveldende oppgave å virkelig sette seg ned med CV´en din og komme i gang? Ta det med ro, Monster har de rette tipsene og rådene til deg som kan være det første steget mot drømmejobben:

1. Hva er mine selgende kvaliteter?
Når en bedrift avgjør hvordan den skal selge inn sitt produkt til forbrukerne fokuserer de på egenskaper som differensierer produktet fra andre i samme kategori. Det er nettopp dette prinsippet du bør ha i tankene når du søker ny jobb. Hvorfor skal en arbeidsgiver ansette akkurat deg? Forsøk å fokusere på hva som gjør deg spesiell og unik? I dagens tøffe arbeidsmarked gjelder det å tilføre det lille ekstra til Cv’n som gjør at du fremstår som en passende kandidat.

2. Les stillingsannonsen nøye
Rekrutterere leser mange søknader daglig og ser raskt forskjell på en standardsøknad og en søknad fra noen som virkelig har lest og forstått stillingsannonsen. En stillingsannonse inneholder vanligvis 4 deler: arbeidsoppgaver, bedriftens krav til kvalifikasjoner for kandidaten, en beskrivelse av virksomheten og kontaktinformasjon. Disse delene må analyseres for å kunne målrette din søknad.

3. Hvem ville du ha ansatt?
Arbeidsgiveren blir kjent med deg gjennom din holdning, hva du sier og din adferd som du viser gjennom rekrutteringsprosessen og de vil anta at du er den samme personen etter ansettelse. En selvsikker person verdsettes, men du må på ingen måte fremstå som arrogant fordi det ikke appellerer på samme måte. Å finne den riktige balansen og lykkes med å vise dine gode sider kan være vanskelig. Tenk på disse tipsene når du søker jobber – tenk også på hvilken type person du selv ville ha ansatt og oppfør deg deretter.

4. Hva er nettverksbygging og hvordan går man frem?
Nettverksbygging handler kort sagt om å lære å kjenne forskjellige mennesker som kan hjelpe deg å utvikle dine fremtidsutsikter for din karriere. Du trenger ikke være den mest utadvendte personen i verden for å bygge nettverk på en effektiv måte. Ta et steg av gangen. Begynn med personer du kjenner, på jobben og privat. Hold ørene åpne for informasjon som kan komme deg til nytte. Sosiale medier som Facebook, Twitter og Linkedin er viktige kanaler for å bygge og opprettholde nettverk.

5. Ikke vær passiv – følg opp dine søknader
Å søke jobb kan føles som en eviglang venting. Etter sendt søknad skal du vente på en telefon fra bedriften og etter et eventuelt intervju må du vente igjen for å få beskjed om du kommer videre til neste runde. Men ikke sitt og tvinn tommeltotter, vær proaktiv og ta selv kontakt med bedriften. Da viser du at du fortsatt er interessert. 


Back to top