Skip to main content

Hvordan kan jeg kle meg på jobb i sommer?

Hvordan kan jeg kle meg på jobb i sommer?

I Norge har mange bedrifter en relativt avslappet holdning til dresskode, men for deg som arbeider i et mer formelt kontormiljø kan sommerens varme ofte skape stilforvirring. Det kan være 30 grader ute, men shorts og flip flops vil ikke gjøre deg til sjefens yndling eller hjelpe deg med å klatre på karrierestigen. Så hva er den beste måten å holde seg avkjølt på samtidig som du ser profesjonell ut?

For henne
Mange kvinner går gjennom vnteren i kontoruniformen svart drakt eller dressjakke. Du kan matche den lysere årstiden ved å bytte til dressjakker i lysere grå nyanser eller beige. Hvis du må ha dressjakke på jobben kan en med trekvart lange ermer være et svalere alternativ. Når temperaturen stiger; tenk også over materialet i klærne og  snittet.

Bomull og lin er gode alternativ for å holde deg kjølig, men du må være forberedt på å ta vare på dem med jevne mellomrom med stryking eller innlevering på rens for å forsikre deg om at du ser velstelt ut. Hvis du er på vei til et viktig møte eller intervju og vil gjøre et godt førsteinntrykk, kan du vurdere en tynnere dressjakke i ull; folder og rynker synes ikke og den holder fasongen gjennom hele dagen.

Trange klær blir lettere krøllete i varmen, mens løstsittende klær vil være mer komfortabele.

Dersom du ikke har på deg dressjakke, bør overdelen alltid ha ermer. Ermene kan variere i lengde, men den grunnleggende regelen er at den ikke skal slutte der armen er bredest. Altfor dype utringninger eller å vise magen er ikke ok. Strømpebukser  ser bedre ut enn bare legger. Hvis det er veldig varmt og du virkelig ikke klarer å gå i strømpebukse, er et par bomulls-  eller linbukser et godt alternativ for å holde deg kjølig.

Det er detaljene som gjørarbeidsgarderoben. Sko med åpen hel eller åpen tå og vevde lærsko gir litt ventilasjon og holder dine føtter kjølige. Heler bidrar til å forlenge benene, uansett om det er en bekvem kilehel eller annenhel.

For han 
Når det kommer til sommergarderobe for jobben, opplever mange menn at de blir urettferdig behandlet. Mørkegrå, marine eller sorte dresser er perfekt for vinteren, men blir fort varme og  tunge om sommeren. Velg koksgrå, andre lysere nyanser av grå eller brungrå. Prøv å unngå å falle for fristelsen til å bruke en kremfarget lindress. Når overgangen mellom vinter og sommer kommer, sørg for å få de dressene du har brukt de siste månedene sendt på rens (ikke la dem henge i dressposen i garderoben).

Du bør ikke ha på deg kortermede t-shirts under dressjakken. I stedet kan du brette opp ermene til under albuen. Ullsokker kan skiftes ut med bomullssokker og gjerne i samme farge som dine bukser eller sko; lange nok slik at du ikke viser hud når du krysser beina.

For alle
Hva du kan ha på deg, kommer naturligvis an på hvor du jobber. Det avhenger også av om du møter kunder i ditt arbeid eller om du sitter på et kontor. Hvis du er usikker, er det alltid bedre å være for formelt kledd enn motsatt og vær heller ikke redd for å be om råd fra din sjef.

Vurder å ha en mindre garderobe på jobben med egnede klær for kontoret, så kan du ha mer avslappede klær til og fra jobb. Det er ingenting som er verre enn å sitte fast i en buss eller på et tog og deretter måtte stresse for å rekke et møte når du føler deg svett fra reisen. Dette er også en god måte å håndtere sommervarmen på dersom du jobber på et kontor med klimaanlegg der det noen ganger kan være ganske kjølig.


Back to top