Skip to main content

Hvordan booste din karriere i løpet av ferien?

Hvordan booste din karriere i løpet av ferien?

Det er virkelig fantastisk å få muligheten til en pause fra jobben, men finnes det måter som kan gi din karriere en oppsving i løpet av ferien din? Her gir vi deg noen tips og ideer:

En av de store fordelene med ferie er selvfølgelig at du får mulighet til å lade batteriene. Ikke undervurder betydningen av dette. Ingen av oss kan yte vårt beste på jobben hvis vi ikke tar regelmessige pauser. Uansett hvor stor arbeidsbelastning du eller bedriften har, ikke gå i den fellen at du tror at du er uunnværlig ved å ikke ta ut den ferien du er berettiget til. Ta deg tid til å slappe av, steng jobben ute og ha det gøy. Da kommer du uthvilt tilbake fra ferie, full av energi og klar for å sette i gang med jobben.

Din ferie gir deg også en mulighet til å ha et mer kritisk blikk på hvor karrieren din er på vei. Borte fra hverdagens stress kan du gi deg selv mer tid og perspektiv til å tenke på helheten. Hvor store fremskritt har du gjort på jobben siden sist ferie? Hva har fungert og hva har ikke fungert? Hvor fornøyd/utfordret/begeistret har du vært og blitt?

Utnytt det faktum at du er i et annerledes og avslappet miljø og bruk tiden til å planlegge. Hvilke aspekter ved jobben din vil du forandre? Hva kan du justere slik at det innebærer en vesentlig forskjell for din generelle prestasjon og tilfredsstillelse?

I ferien har du også mulighet til å drømme litt. Å være borte fra kontoret i et helt annet miljø kan få deg til å tenke på hvordan det ville vært å drive med noe helt annet. Det kan være lurt å tenke over  hva du virkelig vil ha ut av karrieren din – og ditt liv –  og hvor nær du er idealet.

Hvis du for eksempel kunne starte din karriere på nytt, hva ville du gjøre da? Hvor realistisk ville det være å skifte retning? Hvis du tenker at dette ikke er realistisk i det hele tatt – er du sikker på det? (det vil si, har du sjekket mulighetene) Du skylder deg selv en karriere som virkelig passer deg, og ferien kan være en ypperlig mulighet  til å revurdere din jobbsituasjon. Et tips er å lese et par utvalgte karriere- og/eller coachingbøker i tillegg til din vanlige ferielesing.

Til slutt; dersom du ikke har tenkt å ta ut ferie, men skal være på kontoret når de andre er borte, vurder hvordan du kan utnytte det på best mulig måte. Det kan være alt fra å rydde i gamle papirer og dokumenter, til å bruke de andres fravær til å se hvordan andre deler av bedriften fungerer, for eksempel ved å tilby deg å hjelpe til.

Hvis din bransje går inn i en stille periode på sommeren, bruk tiden til å forberede deg før det starter opp igjen. Omorganiser, omgrupper og sørg for å gi deg selv tid til å lade batteriene og få ny energi selv om du ikke reiser bort – kanskje ta noen langhelger, eller gå tidlig fra jobb noen dager i uken.


Back to top