Skip to main content

Hva er den verste feilen du kan gjøre i en CV?

Hva er den verste feilen du kan gjøre i en CV?
Form to

Hva er den verste feilen man kan gjøre når det kommer til å skrive en CV?

Det er en stor feil å ikke skreddersy CV’en til den stillingen man faktisk søker på. Å utelate nøkkelord som man fanger opp når man skumleser CV’en, er heller ikke bra. Det er heller ikke å liste dine erfaringer på en måte som ikke vekker interessen hos leseren.
Men den verste feilen du kan gjøre i en CV er enkelt og greit denne: Å slurve.
En skrivefeil. Å ikke ha tatt bort informasjon som kan brukes mot  deg. Å sende CV’en i et feil format. Småfeil som egentlig er slurv, kan fort bli noe mye større. De kan få din CV til å bli lagt i en: ”Ikke ring oss, vi ringer deg” - bunke på et øyeblikk. Her er tre tips som kan hjelpe deg med å unngå dette.
Tips 1. Ikke stol på stavekontrollfunksjonen når du leser korrektur
Tror du at tekstbehandlingsprogrammet ditt vil rett opp alle feil i CV- din ? Programmet kunne oversett og endret forrige setning til noe helt annet. Så vær oppmerksom på at PC’en din ikke alltid er så god på korrekturlesing.
Hva kan du gjøre i stedet? Se om du kan få andre til å gå gjennom din CV og fange opp feilene. Jo flere som leser din CV, jo flere som kan fange det opp potensielle feil enn du – og ditt dyre tekstbehandlerprogram kan fange opp.
Tips 2: Skreddersy søknaden til stillingen du søker på
Generelle CV’er går det en i dusinet på. Du kan kanskje slippe unna med å bruke en ”one size fits all”-CV for lavtlønnede jobber som å sitte i kassa i butikken, eller lagermedarbeider, men for en høytlønnet jobb, forventer arbeidsgiveren at du bruker litt mer tid på din CV.
Prøv å sørge for å møte kravene som nevnes i stillingen som du søker på, med dine egne egenskaper. På denne måten skaper du en dynamisk sammenheng på CV’en din.
Tips 3. Send CV’en i riktig format
I vår digitale tidsalder med elektroniske jobbannonser og søknader via epost eller søknadsskjema som er online, ikke prøv deg på å gjette på hvilket format arbeidsgivere foretrekker. Følg instruksene som står i stillingsannonsen nøye. Hvis du sender din CV til en arbeidsgiver via epost, legg gjerne inn en oversiktlig og ”skumleservennlig” versjon inn i selve brødteksten i eposten – og den pent utformede utgaven med fine fonter  som et vedlegg. Da kan mottakeren vise CV’en din til andre kollegaer.

Back to top