Skip to main content

Du velger din fremtid!

Du velger din fremtid!

Våkner du hver mandag morgen og synes det kjennes tungt å ha en hel arbeidsuke foran deg? Ønsker du at du hadde andre arbeidsoppgaver i din jobb? Da er det kanskje på tide at du begynner å vurdere å bytte jobb. Uansett om du er ute etter å klatre på karrierestigen eller kanskje å starte en helt ny karriere er det en del ting du bør ha i bakhodet. Du bør forsøke å finne ut hvor du befinner deg akkurat nå i din karriere. Er du fornøyd med hvor du har kommet og hvor du vil befinne deg om fem år? Få hjelp av dine omgivelser, eller hvorfor ikke prate med en karrierecoach om dine fremtidsplaner? Ofte faller en del biter av puslespillet på plass når man prater med andre.

Sørg for at du velger riktig tidspunkt for å bytte jobb. Å si opp rett før en kommende bonus er kanskje ikke det smarteste trekket. Jobber du innenfor en bedrift som har det tøft er det heller kanskje ikke riktig å se seg om etter en ny jobb. Selvsagt er det jo også slik at jo bedre konjunktur det er, desto flere jobbmuligheter vil det være.

Skal man bytte jobb i de tøffe tider som råder nå kan det være bra å se på arbeidsmarkedet og se hvilke jobber og tjenester som faktisk finnes ute på markedet. Selv om det er lavkonjunktur og tøffe tider finnes det alltid yrker der etterspørselen etter personal fremdeles er høy. Teknikere, selgere og utdannede håndverkere er eksempler på tre yrker der det er mangel på kompetanse. Til og med ingeniører og yrkessjåfører er det høy etterspørsel etter nå.

Vil du starte ett helt nytt kapittel i ditt arbeidsliv kan det være bra å tenke på hvilke yrker som det kan komme til å være etterspørsel etter i fremtiden. Man spår at leger og andre yrker innen omsorg kommer til å fortsette å være et fremtidsrettet yrke, det er også spådd det samme innenfor IT-sektoren. Man må selvsagt ta slike fremtidsutsikter med en liten klype salt da man aldri kan være sikker på hvordan fremtiden kommer til å se ut.

Utdannelse settes høyt i dagens samfunn, så hvorfor ikke ta noen kurs for å komme dit du vil i karrieren? I dag finnes det for eksempel mange yrkesrelaterte utdannelser som kan bedre din kompetanse. Hvorfor ikke ta et kvelds- eller nettbasert kurs?
Tenk på at du tilbringer store deler av ditt voksne liv på jobben. Å ha en jobb som kjennes meningsfull og interessant, givende og utviklende er veldig viktig for din personlige tilfredshet.


Back to top