Skip to main content

5 karrieretips

5 karrieretips

Er du ivrig etter å starte en ny karriere eller føler du rett og slett bare at det er tid for utvikling og et karriereløft? Enten du planlegger det ene eller det andre så kreves det litt tankekraft for å finne ut hvordan du skal gå frem. Hva må du gjøre for å fremstå som den uunnværlige profesjonelle ressursen du faktisk er?
 
Monster hjelper deg med noen viktige punkter slik at du er forberedt når du velger å gå videre i din karriere.
 
1. Vis deg frem
Mange har den oppfatningen at for å oppnå en bedre stilling og en lønnsøkning er du avhengig av å skifte arbeidsgiver, men slik trenger det å være. Spør i bedriften hvis det finnes noen mulighet for å forfremmes internt. Annonser at du føler behovet for en forandring, men at du trives så godt i bedriften at du helst ønsker å se at endringen skjer innenfor arbeidsgivers vegger.
 
2. Velg riktig tidspunkt å skifte jobb
Hvis du bestemmer deg for at det er på tide å skifte jobb og arbeidsgiver, så er det viktig å velge riktig tidspunkt. Har du en kommende lønnsforhandling i nær fremtid, eller om det er dårlige tider og kanskje mangel på jobber i din yrkeskategori, kan det være bedre å avvakte litt.
 
3. Et skritt tilbake, to skritt frem
Det høres kanskje sprøtt ut, men noen ganger må du ta et skritt bakover i din karriere for å kunne gå videre i utviklingen. Faktisk kan det være sånn at en lavere betalt jobb i det lange løp kan gjøre at du utvikles raskere og etter hvert klatrer høyere på lønnsstigen.
 
4. Flytte?
I de fleste yrker og bransjer kan det være slik at du ikke kan jobbe med nøyaktig det du vil akkurat der du bor. Eller kanskje hele kontoret skal skifte lokaler og sted. Hvis du problemfritt kan tilpasse deg de nye endringene vil det absolutt ikke gå ubemerket hen. Personale som er ukompliserte, aksepterer forandringer og som har bedriftens beste i fokus, blir høyt verdsatt av arbeidsgivere. Slike arbeidstakere ønsker de ikke å miste, og ofte kan en arbeidsgiver være villig til å "gjøre det lille ekstra" for at personalet skal være fornøyde og fortsatt lojale mot selskapet.
 
5. Skifte karriere!
Det er mange som går på jobb med vondt i magen hver dag og bare ser på jobben som et nødvendig onde. Det trenger faktisk ikke å være så. Du bruker så mye av din dyrebare tid på jobben at det er utrolig viktig for din mentale helse at du er komfortabel der. Ta kontroll over situasjonen, søk ny jobb og finn lysten til å stå opp om morgenen.


Back to top