Skip Nav

Retningslinjer for dataintegritet

Trenger du mer hjelp?

Trenger du hjelp til å logge inn på kontoen din eller har du andre spørsmål? Venligst kontakt oss her.

Personvernrettigheter – Hovedpunkter i Monsters retningslinjer for personvern

Vi oppfordrer deg til å gå gjennom våre fullstendige retningslinjer for personvern for nærmere informasjonen om vår personvernerpraksis.

Monster innsamler opplysninger om deg og bruker dem til å hjelpe deg med å opprette kontakt med arbeidsgivere og jobbsøkere, og for å levere andre tjenester. Disse retningslinjene for personvern beskriver hvordan personopplysningene dine blir innsamlet, brukt, delt og sikret, samt hvilke valg du har vedrørende bruk, tilgang og korrigering av personopplysningene dine. 

Omfang av disse retningslinjene for personvern

Disse retningslinjene for personvern gjelder for opplysninger vi innsamler eller bruker på nettstedene og i appene som eies eller kontrolleres av Monster Worldwide, Inc. eller deres tilsluttede selskaper («Monster»).

TRUSTe European Safe Harbor certification

Opplysninger vi samler inn

Vi innsamler opplysninger om deg når du bruker Monster. Vi innsamler opplysninger direkte fra deg, for eksempel kontaktopplysninger, CV og profilopplysninger. Vi innsamler også opplysninger om deg automatisk, for eksempel hvordan du bruker og samhandler med Monster, demografiske opplysninger og opplysninger om datamaskinen eller mobilenheten din.

Vi kan innsamle eller bruke opplysninger om deg fra offentlig tilgjengelige nettsteder, enten du har en konto hos oss, eller ikke. Du har mulighet til å gjøre krav på eller fjerne opplysningene. Vi kan imidlertid ikke garantere at vi på et senere tidspunkt ikke vil innsamle andre opplysninger fra offentlig tilgjengelige nettsider om deg.

Vi kan også få tak i opplysninger om deg fra tredjeparter for å gjøre opplevelsen på nettet enda mer tilpasset og mye bedre.

Hvordan vi bruker personopplysningene dine

Vi bruker de innsamlede opplysningene om deg for å levere produkter og tjenester vi tilbyr, gi deg respons og drive og forbedre våre nettsteder og apper. Våre tjenester innbefatter også å vise tilpasset innhold og annonser på Monster eller andre nettsteder vi har en forretningsmessig relasjon til. Vi kan bruke opplysningene til å ta kontakt med deg vedrørende Monster-oppdateringer, utføre spørreundersøkelser eller levere deg opplysende og tjenesterelaterte rapporter, herunder viktige sikkerhetsoppdateringer.

Andre rundt om i verden kan få tilgang til opplysninger du deler på offentlige områder av Monster eller gjør synlige i CV- og profildatabasen. Vi streber etter å sørge for et trygt miljø ved å begrense tilgang til databasen vår til legitime brukere, men vi kan ikke garantere at uautoriserte parter ikke får tilgang. Vi kan heller ikke styre hvordan uautoriserte brukere lagrer eller overfører opplysninger du gir oss, så du bør ikke legge ut sensitive opplysninger på Monster.

Hvordan vi deler opplysninger

Vi deler ikke kontaktopplysninger med tredjeparter for deres direkte markedsføringsformål uten ditt samtykke.

Når du søker på en jobb, oppgir kontaktopplysningene dine for å vise interesse for en jobb,eller svarer på en melding fra en arbeidsgiver, deler vi opplysningene dine med denne arbeidsgiveren, som kan bruke opplysningene dine og kontakte deg for ansettelsesrelaterte formål.

Vi deler opplysningene dine med tredjeparter som hjelper oss med å levere deg produkter og tjenester. Disse tredjepartene kan ikke bruke opplysningene dine til noe annet formål.

Vi kan dele opplysninger med tredjeparter hvis du samtykker til det. Vi kan for eksempel bruke opplysningene til å kontakte deg om produkter eller tjenester som Monster eller våre tilknyttede selskaper tilbyr. Hvis du samtykker, kan vi gi opplysningene dine til tredjeparter som igjen kan kontakte deg om sine produkter eller tjenester. Du kan endre kontaktinnstillingene dine ved å justere dine innstillinger for varsling.

Vi kan videreformidle opplysninger til tredjepart som vi har innsamlet fra andre nettsteder.

Vi videreformidler opplysninger når det er lovlig påkrevd.

Vi kan videreformidle og overføre opplysninger til en tredjepart som overtar noen eller alle Monsters forretningsenheter.

Tilgang til personopplysningene dine

Vi lagrer opplysningene dine for å gjøre samhandlingen med Monster mer effektiv, praktisk og relevant. Du kan når som helst få tilgang til, gå gjennom, korrigere, oppdatere eller slette CV-en eller profilen din ved å logge på kontoen din. Hvis du ikke har en konto, eller hvis du tror at noen andre har oppgitt dine kontaktopplysninger til oss, ber vi deg ta kontakt med oss.

Når du sletter personopplysningene dine, vil vi beholde logger og ikke-personlige opplysninger om aktiviteten din på Monster. Vi vil også beholde en arkivkopi av de ikke-personlige opplysningene dine for vår egen virksomhets revisjons- og arkiveringsformål. Disse er ikke tilgjengelige verken for deg eller tredjeparter på Internett. Hvis noen andre brukere av Monster har hatt tilgang til personopplysningene dine, kan vi ikke slette opplysningene fra deres systemer.

Tilleggsopplysninger

Monster er ikke beregnet på barn under 13 år.

Vi deltar i EU-U.S. Privacy Shield-rammeverket, som nærmere beskrevet i Monsters fullstendige retningslinjer for personvern.

Vi bruker informasjonskapsler som et hjelpemiddel for å tilpasse, og få mest mulig utbytte av, opplevelsen på Monster. Du kan deaktivere informasjonskapsler, men dette kan begrense bruken av enkelte egenskaper eller funksjoner på nettstedene eller i appene våre.

For informasjon om hvordan du kan beskytte deg selv på nettet, gå til Sikkerhetssenteret.

Mobilapper

Monster tilbyr flere mobilapper, herunder Monster-appen og Jobr-appen. Monster innsamler og bruker opplysninger om deg, som beskrevet i Monsters fullstendige retningslinjer for personvern, inkludert eventuelle avsnitt som er spesifikke for hver app.

Kontaktinformasjon

Du kan kontakte oss på nettet for spørsmål eller uklarheter om vår personvernpraksis eller deltakelse i EU-USA Privacy Shield. Du kan også skrive til oss på:

Privacy Office
Monster Worldwide Scandinavia AB
Stureplan 19
Box 3372
103 67 Stockholm

Hvis du har ubesvarte spørsmål vedrørende personvern eller databruk, som vi ikke har behandlet på en tilfredsstillende måte, kan du kontakte vår tredjeparts USA-baserte leverandør av tvisteløsninger (gratis) på https://feedback-form.truste.com/watchdog/request

Brukere i det europeiske økonomiske samarbeidsområde (EØS) og Sveits har retten til å sende en klage til tilsynsmyndigheten for databeskyttelse i landet deres, hvis de finner at vi ikke har behandlet deres spørsmål eller bekymringer på riktig måte

Vår databeskyttelsesansvarlig kan nås på:

Data Protection Officer
Monster Worldwide CZ,
Rohanské nábřeží 670/19, 186 00 Prague 8
Tsjekkia